top of page
acupuncture.jpeg
caninepain.jpeg
electroacupunture .jpeg

Akupunktur

 

Moderne vestlig akupunktur er baseret på traditionel kinesisk medicin, og i kombination med moderne videnskab opnås en endnu bedre forståelse for de processer, der sker i kroppen under behandlingen. Den bedste effekt opnås, når akupunktur bruges i kombination med konventionel medicin.

Selve behandlingen foregår ved, at ultratynde, sterile nåle indføres med præcision i særlige akupunktur-følsomme områder af kroppen. Nålene placeres relativt yderligt, dvs. i hud og muskler. Herved stimuleres nerverne, blodgennemstrømningen øges og smerte lindres.

Under den indledende konsultation vil fordele og praktiske forhold omkring akupunktur blive gennemgået i forbindelse med udarbejdelse af den helt rigtige, individuelle smertebehandlingsstrategi for netop din hund eller kat.

 

Hvad er elektroakupunktur?

Elektroakupunktur adskiller sig fra traditionel akupunktur ved, at en elektroakupunkturenhed kobles til de enkelte akupunkturnåle og herigennem leverer en lille, men konstant mængde strøm til nålene, hvilket inducerer mikrobevægelser (1-2 pr. sekund) i huden og de dybere væv. Disse højfrekvente bevægelser forstærker den administrerede akupunktur-dosis, og forstærker således også effekten.

 

Hvornår bruges elektroakupunktur fremfor klassisk akupunktur?

Elektroakupunktur er ofte indikeret i tilfælde, hvor almindelig akupunktur ikke længere har samme effekt. Elektroakupunktur har også vist sig at øge helingshastigheden af beskadigede nerver samt forbedre smerten forbundet hermed.

 

Hvor lang tid tager elektroakupunktur?

Elektroakupunktur kan udføres under din hund eller kats smertekonsultation. Sammenlignet med almindelig akupunktur tager det kortere tid end en behandling med traditionel akupunktur, da der leveres en øget akupunktur-dosis på kortere tid.

bottom of page