Vaccination af hund

I kernevaccination af hunde indgår dræbt eller svækket smitstof fra hundesyge, leverbetændelse og parvovirus. Som tillæg kan gives vaccination mod rabies/hundegalskab, kennelhoste, leptospirose m.fl.

 

HUNDESYGE: Hundesyge er en livstruende sygdom, der kan påvirke hunde i alle aldre. Sygdommen er forårsaget af virus, som er nært beslægtet med mæslingevirus. Virusset angriber hundens luftveje, mave-tarmkanalen og nervesystemet.

 

SMITSOM LEVERBETÆNDELSE – HCC: Smitsom leverbetændelse forårsages af Hundens adenovirus type 1 (CAV-1), som angriber hundens lever og slimhinder. Sygdommen er meget smitsom

 

PARVOVIRUS: Hundens parvovirus er en meget modstandsdygtig virus, der både kan overleve de fleste desinfektionsmidler og høje temperaturer. De første symptomer på, at hunden er smittet, viser sig oftest som opkastning og diarré. Smittes små hvalpe, kan de endda få skader på hjertemusklen.

 

KENNELHOSTE: Infektioner i hundens øvre luftveje kaldes normalt kennelhoste. Parainfluenzavirus og bakterien Bordetella bronchiseptica er de typiske årsager til sygdommen. Nogle tilfælde kan dog være forårsaget af andre virusinfektioner (f.eks. coronavirus) eller bakterier (f.eks. Mycoplasma spp.).

 

LEPTOSPIROSE: Leptospirose er forårsaget af bakterier, der kan smitte både mennesker og dyr. Sygdommen forekommer i hele verden, og den er også almindelig i Europa. Bakterierne trives i fugtige miljøer, især i vandløb og andre vådområder. Leptospirose er en zoonose, hvilket vil sige at den kan smitte til mennesker.

 

RABIES: Rabies er forårsaget af en virus, der angriber centralnervesystemet. Alle pattedyr kan smittes, også mennesker. Inkubationstiden varierer fra få dage til flere måneder. Når dyret først har fået symptomer på rabies, er sygdommen altid dødelig