top of page

Ændring i lov om udlevering af nytårsmedicin

Primo 2022 trådte en ny EU forordning i kraft, som har fået væsentlig indflydelse på dyrlægers ordination af medicin til dyr. Dette betyder bl.a. at vi ikke længere kan få tilladelse til alle tidligere anvendte typer af nytårsmedicin.


Der findes flere produkter nu, som er godkendt og virker godt til nytårsangste hunde. Muligvis er din hund/kat en af dem, der skal have disse, og du kan i så fald vente med nytårstjek og medicinudlevering til senere i november/december.

Lider din hund til gengæld af svær nytårsangst/lydangst, så anbefaler vi at du kontakter os hurtigst muligt, da vi i så fald vil forsøge at få den tidligere anvendte medicin godkendt specifikt til din hund INDEN d. 15 november.

 

Det betyder at;


1) Du skal kontakte os og evt. få et nytårstjek til din hund hurtigst muligt (hvis det er mere end 3 måneder siden hunden er tilset af en af vores dyrlæger), og INDEN 15. november. Vi vil vurdere hvilken type medicin, der formentlig vil være brug for.


2) Vi vil herefter ansøge om udlevering til netop din hund, men der er ikke garanti for at ansøgningen godkendes, og svaret foreligger først sent i december. Derfor vil vi i samarbejde med dig også lægge en alternativ plan for din hund, når vi ser den til nytårstjek.


3) Der vil tilkomme et mindre gebyr for udfærdigelse af den særlige ansøgning, da det tidsmæssigt er relativt omfattende at udføre - uanset om de godkendes eller ej.

Uanset, så kontakt os på 44980424, hvis du har spørgsmål. Vi skal gøre vores absolut bedste for at ekspedere flest muligt med den korte tid vi har fået.

Læs mere fra Dyrlægeforeningen her:

https://www.ddd.dk/nyheder-og-presse/nyheder/tal-med-dyrlaegen-i-god-tid-om-forebyggelse-og-behandling-af-nytaarsangst/

bottom of page