top of page
rehabcanine.jpeg
caninepain.jpeg
spine.jpeg

Smertebehandling

På Buddinge Dyreklinik´s Sportsmedicin & smerteklinik vil din hund eller kat få tilrettelagt en skræddersyet smertehåndteringsplan. Dette indebærer en kombination af omhyggeligt udvalgt medicin rettet mod den underliggende årsag til smerte, samt manuel, fysik smertebehandling.

De hyppigst forekommende patienter er hunde og katte med kronisk ledsygdom, såsom slidgigt. Hos disse patienter vil lindring af de stive led og muskler oftest resultere i en markant forbedring af både mobiliteten såvel som den generelle livskvalitet og trivsel for dyret. Dette opnås ved kombination af både farmakologisk og fysisk behandling, såsom akupunktur og fysioterapi.

Den kroniske smertebehandling er dog ikke begrænset til ortopædisk sygdom. Patienter med rygproblemer, afklemte nerver, kronisk mavesygdom, katte med kronisk blærebetændelse og endda patienter med nogle former for kræft kan have stor gavn af denne type af behandling.

 

 

Hvilke patienter kan have gavn af kronisk smertebehandling?

Ligesom os mennesker, lever vores kæledyr også længere og længere. Hermed følger også en øget risiko for at udvikle kroniske smertetilstande og mobilitetsproblemer. De bliver langsommere, deres led begynder at blive stive, og de kan opleve nedsat livskvalitet på baggrund heraf.

Dyr er notorisk dygtige til at skjule og undertrykke smerte og ubehag, og særligt i begyndelsen kan tegnene være ganske svære at få øje på.

Hvis du har en fornemmelse af, at dit kæledyr måske kan gå med smerter, at dyret trækker sig, virker mere nedtrykt, eller er mindre ivrig efter at lege og bevæge sig, er det værd at diskutere med din dyrlæge, om dit kæledyr kan have gavn af en aftale og vurdering hos vores smerteteam. Sports- og arbejdshunde, som bruger deres krop særligt aktivt, vil også have særligt stor glæde af tidlig vurdering og påvisning af eventuelle udfordringer i bevægeapparatet, forebyggende behandling, og passende behandling for at lindre eventuelle kroniske smerter.

bottom of page